Roullier Group

 

Od svog osnivanja 1959. godine, Roullier Group izrasla je u humanu i tehnološko-industrijsku avanturu koja ujedinjuje više od 7.000 zaposlenih s jednim ciljem – Omogućiti Zemlji i Ljudima da proizvode najbolje.

 

Atipičnu Roullier Group osnovao je preduzetnik i jedan od pionira održive poljoprivrede Daniel Roullier u gradu Saint Malo, u pokrajini Bretanja na severo-zapadu Francuske. Inovativnim i ambicioznim pristupom globalnim izazovima proizvodnje hrane i uz podršku čvrste, dinamične i proaktivne organizacije, Roullier Group danas posluje u više od 100 zemlja sveta i godišnje proizvede 5 miliona tona granulisanih proizvoda i 15 miliona litara tečnih đubriva.

 

 

 

 

Ključni pokazatelji:

 

 • 8.000 zaposlenih, od kojih 69% radi van Francuske
 • 400 inženjera i istraživača koji pokreću inovacije
 • 2,6 milijardi EUR prometa u 2016. godini
 • 89 proizvodnih postrojenja širom sveta
 • 5 miliona tona granulisanog proizvoda i 15 miliona litara tečnih đubriva svake godine
 • 102 zemlje u kojima su naši proizvodi prisutni

 

 

Istorijat i razvoj

 

Istorija Roullier Group počinje 1959. godine u Francuskoj, kada Danijel Rulije postaje vlasnik nalazišta morskog krečnjaka u blizini Sent Meloa u Bretanji. Avantura započinje kupovinom hale i postavljanjem opreme za pretvaranje morskog krečnjaka u oplemenjivač zemljišta. Uspeh dolazi vrlo brzo i to proizvodnjom fosfatnih đubriva i đubriva na bazi morskog krečnjaka.

 

Šezdesete godine prošlog veka obeležava preuzimanje kompanije SEKMA i pokretanje proaktivne marketinške kampanje za Timac Agro proizvode dok je 1972. izgrađeno prvo postrojenje za proizvodnju mineralnih đubriva Roullier Group u Sent Melou a 1978. Grupa postaje vlasnik još tri proizvodna postrojenja u Francuskoj.

 

Osamdesetih godina nastavljeno je širenje i preuzimanje proizvodnih prostojenja a grupa započinje divezifikaciju i interacionalizaciju poslovanja.

 

 

 

 

Tokom devedesetih Grupa postaje vlasnik 3 proizvodna postrojenja u Španiji i jednog u Belgiji a osniva se i ćerka-firma u Brazilu. Sa tečnim đubrivima, oplemenjivačima zemljišta, mineralnim blokovima i inokulantima za silažu i senažu Roullier Group proširuje paletu proizvoda i nastavlja strategiju diverzifikacije u tri ključna sektora: ishrana biljaka, ishrana životinja i ishrana ljudi.

 

Na početku XXI veka Grupa započinje novi talas internacionalizacije poslovanja u Poljskoj, Urugvaju i centralnoj i istočnoj Evropi, zatim u Africi a nakon toga i u Aziji i Australiji dok je Timac Agro Balkans osnovan 2006. godine u Novom Sadu.

 

Priča Roullier Group i Timac Agro na ovome se ne zaustavlja, o čemu svedoče brojna patentirana rešenja i inovacije u ishrani biljaka i životinja, vrhunski kvalitet naših proizvoda i zadovoljstvo farmera širom sveta.

 

 

Timac Agro u svetu

 

Proizvodi Roullier Group i Timac Agro prisutni su u 102 zemlje sveta i proizvode se u 89 industrijskih postrojenja širom planete, koji svake godine tržištu isporuče 5 miliona tona granulisanih i 15 miliona litara tečnih mineralnih đubriva.

 

 

 

 

Kako bi izašli u susret potrebama poljoprivrednih proizvođača i razumeli njihova očekivanja i probleme sa kojima se suočavaju, naših 3.000 Tehničko – stručnih savetnika svake godine posete više od 7 miliona farmera širom sveta.

 

 

Istraživanje i razvoj

 

Inovativnost kao ključni pokretač predstavlja integralni deo naših vrednosti i pomaže Roullier Group da se posveti pronalaženju odgovarajućih rešenja za izazove u proizvodnji dovoljnih količina hrane za rastuću svetsku populaciju. Roullier Group jedna je od retkih kompanija u oblasti ishrane biljaka i životinja koja poseduje sopstvene laboratorije i timove za istraživanje i razvoj, što nam omogućava da kombinujemo ambiciju, ideje i resurse pri suočavanju sa izazovima u proizvodnji hrane.

 

Aktivno partnerstvo i saradnja sa 80 univerziteta širom sveta i 400 istraživača i inženjera angažovanih u našim istraživačko – razvojnim centrima u Evropi i Južnoj Americi, rezultiralo je do sada sa 200 razvijenih formulacija mineralnih đubriva.

 

 

Našu opredeljenost ka stalnom ulaganju u istraživanje i razvoj najbolje pokazuje investicija od 27 miliona Eura u novi Istraživačko – razvojni centar (The Global Innovation Centre) u gradu Saint-Malo, koji je počeo sa radom krajem 2016. godine. Centar je izgrađen na površini od 2 ha i sa 8.000 m2 objekata, od kojih je 800 m2 namenjeno ogledima na biljkama (tzv. „greenhouse“), služiće kao inkubator za nutritivne proizvode budućnosti.

 

Proizvodna postrojenja

 

Istorija i identitet Roullier Group bazirani su na proizvodnji. Naš industrijski kapital, u formi visoko efikasne opreme, rezultat je konstantnog rasta i razvoja i duže od 55 godina predstavlja ključni segment naše strategije. Biti proizvodna grupacija za nas ne znači samo podizanje i izgradnju novih industrijskih postrojenja – to je pre svega pitanje mentaliteta. Inovacije, investicije, tehnologija i ljudski kapital ključne su vrednosti i integralni deo naše kulture, bez obzira na aktuelne trendove. Naš ključni koncept jeste relokacija proizvodnih postrojenja kako bi bili bliži izvorima sirovina i farmerima.

 

Možemo misliti globalno ali uvek delujemo lokalno

 

 

 

 

 

Kvalitet, Sigurnost, Okruženje

 

Proizvodna tehnologija i opredeljnost ka istraživanju i inovacijama ključni su pokazatelji kvaliteta naših proizvoda dok se, sa druge strane, visok nivo bezbednosti i zdravlja na radu postižu kombinovanjem proizvodnih performansi i upravljanjem i prevencijom rizika po ljude, objekte i čovekovu okolinu.

 

 

 

 

U skladu sa Politikom bezbednosti, zaštite na radu i očuvanja čovekove okoline, svaka kompanija, članica Roullier Group, kontinuirano radi na podizanju svesti i obuci zaposlenih i bazirana je na efikasnoj primeni i poštovanju procedura prilagođenih svakoj od članica Grupe. Pored toga, svi naši timovi aktivno su uključeni u sertifikacione procedure koje se odnose na kvalitet (ISO 9001), čovekovu okolinu (ISO 14001) i bezbednost (OHSAS 18001).

Aktuelno

 • Veći prinos kukuruza uz Timac Agro đubriva

  Na ogledu o primeni Timac Agro mineralnih đubriva u osnovnom đubrenju kukuruza, postigli smo značajno veće prinose u odnosu na kontrolu.

   

  Detalje pogledajte ovde.

   

 • Tradicionalna promotivna ponuda!

   

  Do 20. decembra traje akcijska ponuda proizvoda namenjenih Stočarskoj proizvodnji.

   

  Za više informacija kliknite ovde.

   

 • Lithaxion - novi proizvod za efikasnu borbu protiv mikotoksina

  Predstavljamo vam Lithaxion, novi proizvod namenjen stočarskoj proizvodnji za efikasnu borbu protiv mikotoksina kod muznih krava, tovnih junadi, svinja i živine. Više detalja potražite u segmentu Stočarska proizvodnja.

   

 • Qualix - novo u ponudi Timac Agro Balkans

  Predstavljamo Vam Qualix - dodatke ishrani domaćih životinja. Qualix proizvodi omogućavaju bolje iskorišćenje hranljivih sastojaka iz obroka i namenjeni su ishrani krava, goveda, koza, ovaca i konja.

  Više informacija potražite u odeljku Stočarska proizvodnja.

   

Pišite nam

 

Imate pitanje za nas? Pišite nam na office@rs.timacagro.com.

 

Potrebna vam je preporuka za đubrenje? Kontaktirajte naš Tehničko-stručni tim.

 

Video prilozi

 

 

 

Pogledajte više video priloga na našem YouTUBE kanalu.